Doorgaan naar inhoud

Hoe bevestigt men een lier?

Lieren worden voornamelijk gebruikt voor het verplaatsen van ladingen. U kunt kiezen uit een groot aantal apparaten, waaronder handmatige lieren die - zoals de titel het al zegt - met de hand bediend moeten worden en geschikt zijn voor het trekken van voorwerpen. Elektrische lieren daarentegen kunnen gebruikt worden om te trekken en te verplaatsen, maar ook om ladingen op een wendbare manier op te tillen en te laten zakken. Lieren met een loopkat kunnen verplaatst worden en zijn geschikt voor bijzonder zware lasten. Om ervoor te zorgen dat de hefapparatuur betrouwbaar en veilig kan worden gebruikt, moet deze op de juiste manier worden bevestigd. Stabiele steunpunten worden gecombineerd met bouten en borgringen om ervoor te zorgen dat ze stevig vastzitten. Het juiste bevestigingsmateriaal wordt meestal door de fabrikant meegeleverd.

(Elektrische) lier

Om (elektrische) lieren op te hangen, moet de lier altijd stevig aan een bijbehorende drager bevestigd zijn. Dit gebeurt meestal met schroeven. Het bevestigingsmateriaal wordt meestal meegeleverd. Er zijn verschillende manieren waarop lieren opgehangen kunnen worden.

BildSchritt1

1

Lieren kunnen aan een zwenkarm worden opgehangen. Om de elektrische lier 230v aan de zwenkarm te bevestigen, moet eerst de ophanging van de lier worden losgeschroefd. Vervolgens moet u de zwenkarm en de lier op de juiste punten met schroeven vastzetten

BildSchritt2

2

Elektrische takels met een geïntegreerde loopkat worden via een geprofileerde stalen drager aan de montageplaats bevestigd en kunnen via de drager verplaatst worden. De loopkat moet eerst op een elektrische lier worden geschroefd. Vervolgens wordt hij op de betreffende breedte afgesteld. U kunt nu de lier en de loopkat aan elkaar koppelen en vervolgens aan de H-stalen drager bevestigen.

BildSchritt3

3

Mobiele elektrische lieren worden bevestigd met een haak. Ze kunnen worden bevestigd aan steigers, steunpalen en andere montagemogelijkheden.

Handmatige lier

BildSchritt1

1

Controleer voordat u de lier installeert of er genoeg ruimte is om de slinger te draaien.

BildSchritt2

2

Monteer de lier op een stevige ondergrond. Zorg ervoor dat de lier recht gemonteerd is. Anders wordt de riem/touw scheef opgewonden. Bevestig het bevestigingsmateriaal in de daarvoor bestemde gaten.

Let op:

  • Zorg ervoor dat u genoeg schroeven gebruikt. Dit is de enige garantie voor volledige stabiliteit en veiligheid.
  • Gebruik schroeven die lang genoeg zijn.