Doorgaan naar inhoud

Hoe wordt een spanband strak getrokken?

Elke dag worden miljoenen tonnen vracht vervoerd. Om deze veilig te vervoeren, moeten goederen op de juiste manier worden vastgezet - spanbanden zijn hier ideaal voor. Een spanband is een geweven band met een spanapparaat. De spanband wordt gebruikt om voorwerpen vast te sjorren en vast te zetten. De spanner is meestal gemaakt van metaal of plastic. Goederen kunnen worden vastgebonden, bij elkaar gehouden of vastgezet met spanbanden. De volgende beschrijving laat zien hoe een spanband op de juiste manier gespannen moet worden.

BildSchritt1

1

Open de ratel. Open de ratel van de spanband. Plaats de spanband om het voorwerp dat vastgezet moet worden. De spanband mag niet geknoopt of gedraaid zijn.

BildSchritt2

2

De spanband inrijgen. Steek nu het losse uiteinde van de spanband in de ratel die aan het andere uiteinde bevestigd is en trek het een beetje door.

BildSchritt3

3

Span de spanband voor. Trek nu de spanband door de opening van de ratel totdat deze strak om het vast te maken voorwerp zit. Hierdoor wordt de spanband voorgespannen voordat u deze volledig aanspant met de ratel.

BildSchritt4

4

Gebruik de ratel. Gebruik nu de ratel om de spanband nog verder aan te spannen. Beweeg hiervoor de handgreep heen en weer totdat de te vervoeren voorwerpen echt strak staan.

BildSchritt5

5

Sluit de ratel. Sluit vervolgens de ratel en maak het losse uiteinde vast.

Vragen en antwoorden

Hoe maak ik een spanband los?

Om de spanband weer los te maken, trekt u aan de vergrendeling en draait u tegelijkertijd de spanhendel 180 graden. Vervolgens kan hij uitgetrokken worden.

Wat is het verschil tussen CE- en GS-markering?

Een CE-markering geeft aan dat de spanband niet is toegestaan voor het vastzetten van voorwerpen in het wegverkeer. In plaats daarvan moet de spanband voorzien zijn van een GS-markering voor "Geteste veiligheid".