Doorgaan naar inhoud

De dissel van de pallettruck demonteren

De bediening van heftrucks gaat via de dissel, die gebruikt wordt om de heftruck te trekken, duwen en sturen. De dissel is verbonden met de pomp. De last kan worden opgeheven en verplaatst door deze op en neer te bewegen. Demontage is bijvoorbeeld nodig om onderhoudswerkzaamheden te verlichten of om de pomp te vervangen in geval van een mankement.

1

Solide positie. Voordat de hendel wordt verwijderd, moet u ervoor zorgen dat de pallettruck op een vlakke, harde ondergrond staat om mogelijke ongevallen of onbedoeld wegrollen te voorkomen.

BildSchritt2

2

De veer vastzetten. Druk hiervoor de dissel naar beneden. Zet de veer vast met een schroevendraaier. Hiervoor steekt u de schroevendraaier door de gaten aan beide zijden.

BildSchritt3

3

Maak de ketting los. Verwijder vervolgens de ketting van de hendel door de stelmoer los te draaien. Deze zit nog steeds aan de onderkant van de hefplaat.

Bildschritt3

4

Verwijder de draadpenMaak vervolgens de draadpen los en trek de ketting van achteren uit de pen.

Bildschritt5

5

De as losmaken. De asbout kan zijwaarts uit de beugel worden geduwd. De dissel kan worden verwijderd.

Vragen & antwoorden

Hoe monteer je een dissel van een pallettruck?

Als je deze instructies van stap 5 tot 1 volgt, kan je een dissel weer monteren. Volg deze instructies van stap 5 tot stap 1 of bekijk onze instructievideo over het monteren van de dissel.