Doorgaan naar inhoud

De pallettruck ontluchten

Het onderhoud en de service van een pallettruck zijn eenvoudig uit te voeren. Een pallettruck werkt volgens het hydraulische principe: de hydraulische pomp wordt geactiveerd door pompbewegingen van de dissel en er wordt druk opgebouwd op het hydraulische systeem. De niet-comprimerende olie wordt samengeperst en de druk wordt doorgegeven aan de hefcilinder. De vorken worden geheven.

Toch kan er lucht in het hydraulische systeem komen, waardoor de vorken niet meer of slechts gedeeltelijk geheven kunnen worden. De reden hiervoor is vaak een onjuiste behandeling tijdens het gebruik, bijvoorbeeld als de pallettruck in een schuine positie komt of volledig kantelt. Lucht in het hydraulische systeem kan eenvoudig worden verwijderd bij pallettrucks zonder elektrische aandrijving.

Trotzdem kann Luft in die Hydraulik geraten, sodass sich die Gabelzinken nicht mehr oder nur teilweise anheben lassen. Grund hierfür ist häufig eine unsachgemäße Handhabung während der Nutzung, wenn etwa der Hubwagen in eine Schräglage gerät oder komplett kippt. Bei Hubwagen ohne elektrischen Antrieb lässt sich Luft im Hydrauliksystem einfach entfernen.

BildSchritt1

1

Laat de pallettruck zakken. Om de pallettruck te laten zakken, gaat u achter de disselboom staan, net zoals u zou doen als u het apparaat normaal zou gebruiken. Zet de hendel in de daalstand en laad de pallettruck uit. Houd de hendel stevig vast.

BildSchritt 2

2

Houd de hendel omlaag en pomp enkele keren krachtig. Houd de hendel op de disselboom vast en pomp de dissel meerdere keren tegelijkertijd. Door het pompen kan de lucht die in de hydraulische zuiger is gekomen ontsnappen. Dit proces kan meerdere keren herhaald worden. Als de vorken nog steeds niet omhoog komen, kan de oorzaak ook in de olie liggen.

BildSchritt3

3

Controleer de hydraulische olie. Een te laag oliepeil of vervuilde olie kan een probleem worden. Controleer daarom het peil van de hydraulische olie via het kijkglas. Dit bevindt zich direct op het pomphuis van de pallettruck. De volgende stap is olie bijvullen of olie vervangen.

BildSchritt4

4

Controleer de afdichting. Als de tot nu toe genoemde maatregelen geen effect hebben, moet er een ander defect zijn aan de pallettruck, zoals een lek in het hydraulische systeem. U moet echter zeer voorzichtig te werk gaan bij het vervangen van afdichtingen. Lees verder om uit te vinden hoe u de afdichtingsset op uw pallettruck vervangt.

BildSchritt5

5

Huur een specialist in. De meeste problemen met pallettrucks zijn meestal vrij eenvoudig te verhelpen. Neem echter geen risico's als u er niet zeker van bent. Hiervoor is het beter om een opgeleide specialist in te schakelen - zoals vereist door de voorschriften van de aansprakelijkheidsverzekeringen van werkgevers voor de veilige omgang met industriële trucks.

Vragen en antwoorden

Werkt de heftruck nog steeds niet?

Als de bovenstaande maatregelen niet helpen, zorgen wij graag voor uw TradeDrive pallettruck. Dankzij ons onderdelenmagazijn ontvangt u reserveonderdelen meestal binnen enkele dagen. Grotere reparaties kunnen in onze eigen werkplaats worden uitgevoerd. Neem gewoon contact met ons op via e-mail, chat of telefoon.