Doorgaan naar inhoud

Lithium-ion batterijen voor industriële trucks

Palletwagen met lithium-ion batterij

Palletwagen met lithium-ion batterij

Lithium-ion is momenteel de snelst groeiende batterijtechnologie. Ze worden geïnstalleerd in een groot aantal mobiele apparaten en zijn daarom een integraal onderdeel van smartphones, tablets, etc. Li-ion-technologie wordt ook gebruikt in elektrische industriële transportvoertuigen. De batterij belooft veel technische en economische voordelen ten opzichte van conventionele energiebronnen, zoals loodzuurbatterijen.

Voordelen van lithium-ion technologie

Afhankelijk van de vereisten en de uitrusting van het voertuig kan het gebruik van Li-ion-technologie zichzelf al na een paar jaar terugbetalen. De hoge aanschafkosten worden gecompenseerd door een aanzienlijk langere gebruiksduur en aanzienlijk lagere bedrijfskosten. In directe vergelijking met loodzuuraccu's zijn Li-ion-accu's krachtiger, veiliger, duurzamer en bovendien onderhoudsvrij.

Lithium-ion: overzicht

  • Zuinig: li-Ionen zorgen voor sneller, zuiniger en effectiever werken dankzij korte oplaadtijden en lange gebruikstijden van de batterij en lage onderhoudsvereisten.
  • Snelle oplaadtijden:de palletwagen is binnen korte tijd weer beschikbaar.
  • Lange levensduur: een lithium-ion batterij heeft een 3 keer langere levensduur dan conventionele batterijen.
  • Gebruiksvriendelijk: door de eenvoudige bediening is het verwisselen van de batterij met slechts één beweging en zonder extra gereedschap te doen.
  • Weinig onderhoud: in tegenstelling tot loodzuuraccu's verliezen Li-Ion accu's geen accuvloeistof en raken ze niet beschadigd, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden.
  • Laag eigengewicht: lithium-ion pallettrucks hebben een aanzienlijk lager eigengewicht dan conventionele elektrische pallettrucks met loodaccu's.
Meer vermogen en zuinig met Li-Ions

Industriële transportvoertuigen met lithium-ion aandrijving zorgen voor sneller, zuiniger en efficiënter werken. Aangezien de accu's een veel langere levensduur hebben dan conventionele energieopslagsystemen, bieden ze een hoge mate van investeringszekerheid en besparing op energiekosten. De energiedichtheid van de lithium-ion-accu is ongeveer vier keer zo hoog als die van loodaccu's. Dit betekent dat een hoge rijprestatie en bedrijfstijden tot 6 uur gegarandeerd zijn, wat ook de kosten van het vervangen van accu's bespaart.

Dankzij de zeer hoge efficiëntie kan tot 20 procent energie worden bespaard en de CO2-uitstoot worden verminderd in vergelijking met lood zuur-batterijen. Dit betekent dat bijna alle elektriciteit die in een Li-ion-accu wordt geladen, er weer kan worden uitgehaald.

Snelle oplaadtijden en lange levensduur voor maximale prestaties

In tegenstelling tot loodzuuraccu's hebben Li-ion-accu's een twee tot drie keer langere levensduur, aanzienlijk kortere laadcycli en bedrijfstijden van 6-8 uur. Er is ook de mogelijkheid om tussentijds op te laden. Dit is zelfs wenselijk bij lithium-ion-accu's: in tegenstelling tot conventionele accu's wordt de accu niet beïnvloed door snelladen en wordt het zogenaamde geheugeneffect geëlimineerd. Dit betekent dat het aantal laadcycli en de laadstatus onbelangrijk zijn voor de duurzaamheid van de batterij. Dit betekent dat pauzes en onderbrekingen effectief gebruikt kunnen worden en dat er meer flexibiliteit in het dagelijks werk gecreëerd kan worden. Slechts een paar minuten zijn genoeg om de industriële transportvoertuigen permanent weer gebruiksklaar te maken.

Het voordeel is dat het opladen kan worden uitgevoerd bij elk 230 V stopcontact met behulp van een externe oplaadeenheid, wat betekent dat er geen extra oplaadstations nodig zijn. De energiebron is binnen drie uur opgeladen en de palletwagen kan weer op volle snelheid rijden. Een verwisselbare batterij maakt ook meerploegendienst mogelijk. De batterij is zo geïnstalleerd dat deze vrij toegankelijk is en dus in één beweging en in de kortst mogelijke tijd vervangen kan worden.

De lithium-ion accu imponeert door zijn zeer lange levensduur. In de regel gaan ze tot drie keer langer mee dan loodzuuraccu's en andere conventionele energie opslagapparaten. Het gesloten ontwerp van de accu maakt deze ongevoelig voor stof, vuil of vocht.

Pallettrucks met een conventionele loodzuuraccu zijn goedkoper in aanschaf dan lithium-ion pallettrucks, omdat de accu's over het algemeen kleiner en dus minder krachtig zijn dan lithium-ion accu's.
Onderhoudsvrij en veiligheid

De technologie vermindert de handling- en onderhoudskosten aanzienlijk, evenals de oplaadtijden tijdens gebruik en opslag. Li-ion-accu's zijn onderhoudsvrij en "gassen" niet. Terwijl er gassen kunnen ontstaan in loodzuuraccu's, wordt dit risico geëlimineerd met lithium-ion-accu's. Er is ook geen verlies van accuvloeistof of schade tijdens opslag. Er is ook geen verlies van accuvloeistof of schade tijdens opslag.

Het onderhoudsvrije ontwerp beschermt ook het bedienend personeel, omdat er geen risico is op letsel of contact met accuzuren. De accu's zijn gemaakt van lithium ijzerfosfaat, een veilige celchemie. Ze worden beschouwd als niet-giftig en onschadelijk vanuit ecologisch oogpunt. Daarom zijn lithium-ion batterijen ook geschikt voor bijzonder gevoelige sectoren zoals de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Bovendien zijn er geen speciale laadruimtes met dure afzuigsystemen en vloercoatings nodig.

Structuur en functie van een Li-ion-batterij

De accu bestaat uit veel afzonderlijke cellen die bedekt zijn met een laag aluminium en koper. Deze cellen bevatten elk een positieve en een negatieve elektrode. Om ervoor te zorgen dat de ladingdragers van de accu, de lithium-ionen, zich binnen de cel kunnen verplaatsen, is deze gevuld met een elektrolyt dat als transportmedium fungeert. Om kortsluiting in de batterij te voorkomen, worden de positieve en negatieve polen van elkaar gescheiden door een separator. Deze laag is doorlaatbaar voor de kleine lithium ionen.

Als de accu wordt opgeladen, migreren de Li-ionen door de separator van de kathode naar de grafiet structuur van de anode en worden hier afgezet. Bij het opladen wordt er een spanning van buitenaf aangelegd, die op zijn beurt een overschot aan elektronen aan de anode creëert. Het omgekeerde is waar bij het ontladen: De anode geeft elektronen af, die door het externe circuit naar de kathode gaan - met andere woorden, er vloeit stroom.