Doorgaan naar inhoud

Cilinder van heftruck verwijderen

Lekt er olie uit de cilinder van uw pallettruck? Is het probleem ondanks het vervangen van de afdichtingen niet opgelost? Vaak is zo'n functiestoring te wijten aan een defect in het hydraulische systeem. Om dit te repareren of, indien nodig, onderdelen te vervangen, moet de cilinder eerst verwijderd worden. Wij laten u in onze stap-voor-stap handleiding zien hoe u dit doet:

BildSchritt1

1

De heftruck opkrikken. In de eerste stap pompt u de pallettruck op tot de maximale hefhoogte. Plaats vervolgens een blok hout in het midden onder het frame en laat de vorken weer zakken. Door het opkrikken zijn de banden in de lucht en is de cilinder van de heftruck beter toegankelijk om te verwijderen.

BildSchritt2

2

Draai de hendel 90°Draai de hendel aan het einde van de dissel 90° of zover mogelijk naar links of rechts, zodat u vrije toegang hebt tot de afdekkapjes op de zwenkwielen van de hefwagen.

BildSchritt3

3

De transportwielen demonteren. Verwijder in deze stap de twee grote zwenkwielen aan beide zijden van de wielvork. Ze bevinden zich onder de dissel en de handgreep.

SchrittBild4

4

De dissel demonteren. De volgende stap is het verwijderen van de dissel. Span hiervoor de veer voor door de hendel naar beneden te drukken en zet deze positie vast met een schroevendraaier.

BildSchritt5

5

De cilinderkopschroef losdraaien. Draai hiervoor de cilinderschroef op het frame van de pallettruck los. Deze bevindt zich direct boven de hefzuiger en bevestigt de cilinder aan de pallettruck.

BildSchritt6

6

Trek het hydraulische systeem uit het chassis. Nadat u de cilinderschroef heeft losgedraaid, kunt u nu de cilinderkop uit het chassis van de pallettruck halen. Trek hiervoor de cilinder voorzichtig naar beneden. Draai hem vervolgens naar beneden door hem naar u toe te trekken.

BildSchritt7

7

De borgring losdraaien. Tot slot moet de borgring onder de cilinder losgemaakt worden. Hiervoor kan het beste een kabeltang gebruikt worden. De cilinder kan dan uit de beugel worden gehaald en indien nodig worden gerepareerd of vervangen. Sommige modellen pallettrucks hebben op dit punt een schroef in plaats van een borgring.

Vragen en antwoorden

Hoe installeert men de cilinder op de pallettruck?

Om een nieuwe cilinder op de pallettruck te installeren, kan deze instructie eenvoudig in tegenovergestelde volgorde gebruikt worden. Houd er rekening mee dat de cilinder alleen mag worden verwijderd door gekwalificeerd personeel met voldoende expertise. Voor de juiste vervanging van het hydraulisch systeem of afzonderlijke onderdelen kunt u altijd contact opnemen met onze Pallit-werkplaats.