Doorgaan naar inhoud

Papierloos orderverzamelen

papierloos orderverzamelen

Papierloos orderverzamelen met smartglasses

Papierloos orderverzamelen is een orderverzamelmethode die volledig afziet van het gebruik van papier - zoals orderverzamel bonnen - en die met andere orderverzamelmethoden werkt.

Definitie

Het belang van papierloos orderverzamelen:
Papierloos orderverzamelen elimineert alle soorten papier: orderverzamellijsten, picklijsten. Het minimaliseert de hoeveelheid papier en voorkomt dat papieren documenten verloren gaan, over het hoofd worden gezien of verkeerd worden gearchiveerd. Papierloos orderverzamelen is bedoeld om het werk in het magazijn te vereenvoudigen en realiseert dit met alternatieve orderverzameltechnieken, zoals het gebruik van een elektronisch schapdisplay.

Papierloos orderverzamelen: mogelijkheden

Er zijn verschillende opties voor papierloos orderverzamelen. Hier zijn de belangrijkste:

  1. Mobiele gegevensvastlegging (orderverzamelen via MDE): deze methode, ook bekend als 'pick by scan', werkt met een apparaat voor mobiele gegevensvastlegging, een barcodescanner. Deze geeft de relevante informatie weer.
  2. Pick-by-Voice (orderverzamelen met behulp van spraak): de benodigde informatie wordt via spraakopdrachten aan de orderverzamelaar doorgegeven. De technische uitrusting bestaat uit een headset en een datatoestel. Beide handen zijn vrij en feedback, zoals voorraadverbetering of iets dergelijks, kan via een microfoon aan het systeem worden doorgegeven.
  3. Pick-by-Vision (orderverzamelen via smartglasses): deze methode maakt gebruik van augmented reality-technologie - gegevensbrillen die de benodigde informatie via een visueel display doorgeven.
  4. Pick-by-Light (orderverzamelen via lichtsignaal): visuele indicatoren, zoals lichten en displays, worden gebruikt om orderverzamelaars de juiste goederen te laten zien.

Het gebruik van de respectieve verzameltechnologieën hangt af van de vereisten en omstandigheden van het bedrijf.

Voordelen van papierloos orderverzamelen

  • Het gebruik van alternatieve orderverzameltechnieken kan resulteren in kostenbesparingen door lagere arbeidskosten en tijd.
  • De prestaties van het bedrijf kunnen worden verhoogd doordat het werk in het magazijn wordt vereenvoudigd
  • Werkzaamheden kunnen efficiënter worden uitgevoerd
  • Een koppeling met het SAP-systeem is mogelijk, waardoor processen kunnen worden geautomatiseerd.
  • Alle goederenbewegingen en materiaalstromen kunnen worden gedocumenteerd.
  • Het foutenpercentage kan worden verlaagd door bewust te werken met de alternatieve methoden.

Nadelen van papierloos orderverzamelen

Niet alle methoden zijn geschikt voor elk bedrijf, dus de keuze kan beperkt zijn. Bovendien zijn, afhankelijk van de gekozen methode, hoge aanschaf- en onderhoudskosten mogelijk.