Doorgaan naar inhoud

Initiële heffing voor stapelaars

Hochhubwagen mit Initialhub

Stapelaar met initiële heffing

Stapelaars met initiële heffing hebben twee extra functies in vergelijking met normale stapelaars. De grotere hefhoogte van de wielarmen maakt het gemakkelijk om over hellingen te rijden en maakt het tegelijkertijd mogelijk om een tweede pallet op te pakken op de vorken naast het geladen pallet.

Definitie

Initiële heffing verwijst naar de mogelijkheid om een grotere bodemvrijheid te creëren door de wielarmen van de industriële transportvoertuigen omhoog te brengen. Dit is gunstig voor stapelaars, waarbij de vorken tot op de grond kunnen worden neergelaten. Zodra laadperrons of oneffen terrein transportroutes moeilijk maken, kunnen deze elegant worden overwonnen met stapelaars met initiële heffing.

Functie

De initiële heffing maakt het gemakkelijk om over laadperrons of oneffen terrein te rijden. Een andere praktische extra functie is het gelijktijdig oppakken van twee pallets. Het tweede pallet kan worden opgepakt met de rij vorken, die zich onder de hefvorken bevinden. Het verhoogt de operationele efficiëntie aanzienlijk.

Voordelen van de stapelaar met initiële heffing

  • Orderverzamelen:de initiële heffunctie kan bijzonder voordelig zijn voor orderverzamelen, omdat de werknemer de pallets met goederen tot de gewenste hoogte kan heffen: Er wordt een ergonomische werkplek gecreëerd. Bovendien kunnen pickprocessen worden uitgebreid in termen van hoeveelheid dankzij de tweede pallet.
  • De eerste heffing maakt het leven van de werknemer gemakkelijker en verhoogt de operationele prestaties.
  • Hoogheffende pallettrucks met initiële heffing kunnen een hefhoogte tot 3,3 m bereiken, afhankelijk van het model, met een grondspeling van 26 mm. Veel modellen hebben een kleine draaicirkel, wat betekent dat zelfs bijzonder smalle magazijngangen geen obstakel vormen.
  • Hoogheffende trucks met initiële heffing hebben een hoge veiligheidsstandaard. De transportvorken zijn meestal afgerond.
  • De initiële heffunctie vanaf 120 mm maakt elegant manoeuvreren mogelijk, zelfs bij lage plafondhoogtes.
  • Elektrische stapelaars met initiële heffing hebben een krachtige batterij en kunnen ook lange periodes op volle kracht gebruikt worden.

Initiële heffing of vrije heffing?

Met de vrije heffing kunnen pallets tot een bepaalde hoogte worden opgeheven zonder de totale hoogte van de stapelaar te veranderen. De initiële heffing maakt daarentegen een grotere grondspeling mogelijk.