Doorgaan naar inhoud

Heftruck terminals

Een heftruck terminal is een mobiele industriële computer die in combinatie met een industriële truck kan worden gebruikt en het personeel onmiddellijk en permanent toegang biedt tot programma's zoals een ERP-systeem.

Defintie

Heftruck terminals zijn mobiele industriële computers die gebruikt worden in combinatie met industriële transportvoertuigen: palletwagens kranen, vorkheftrucks of soortgelijke. Ze bieden werknemers in logistiek en productie permanente toegang tot nuttige programma's, zoals een ERP-systeem. Heftruck terminals besparen dus tijd en geld, vooral omdat ze helpen om de interne magazijn processen te optimaliseren.

Tussen haakjes: heftruck terminals zijn tril- en schokbestendig, d.w.z. robuust en stabiel. Dit betekent dat ze ongevoelig zijn voor trillingen die bijvoorbeeld optreden tijdens een heftruck rijden. Ze zijn ook bestand tegen temperatuurschommelingen.

Toepassingen

Heftruck terminals worden gebruikt in de industrie, productie, logistiek, opslag, medische hulpdiensten, afvalbeheer, in havens of direct op vibrerende machines.

Voordelen

Een heftruck terminal bespaart tijd en dus geld. Andere voordelen zijn onder andere de volgende:

  • Verhoogde productiviteit
  • Reductie van het foutenpercentage
  • Versnelling van orderverzamelen en productieprocessen
  • Vermindering van logistieke en productiekosten
  • Gebruik in extreme werkomstandigheden

Uitrusting

De uitrusting varieert van model tot model en ook van fabrikant tot fabrikant. Er kunnen bijvoorbeeld snellere processors of grotere harde schijven worden geïnstalleerd, evenals speciale functies zoals digitale I/O, CAN-bus, GPD, 3G SIM-kaarten en zelfs een infrarood touchscreen of speciale antireflectiebescherming.