Doorgaan naar inhoud

Gebruiksgebieden voor pallettrucks

Palletwagens in de detailhandel

Palletwagens in de detailhandel

Palletwagens zijn industriële transportwerktuigen voor het transporteren van pallets, gaaskooien en andere materialen opslagsystemen. Als laagheffende pallettrucks worden ze gebruikt voor verticaal transport van pallets, gaaskooien en ander materiaal. Voor extra verticaal transport zijn er stapelaars beschikbaar. Deze worden gebruikt om goederen op te slaan in stellingen. Heftrucks worden ook gebruikt voor laden en lossen. Deze industriële trucks zijn verkrijgbaar als handmatige en elektrische palletwagens. De dissel wordt gebruikt om het apparaat te trekken en te besturen, terwijl op- en neergaande bewegingen de lading opheffen met behulp van hydrauliek. Bij elektrische pallettrucks wordt het heffen geregeld met een schakelaar op het handvat. Er is een rem geïntegreerd om de wielen te blokkeren. Pallettrucks zijn belangrijke hulpmiddelen in allerlei bedrijfstakken. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in supermarkten, productiehallen, werkplaatsen en magazijnen.

Inhoudsopgave
  1. Detailhandel, levensmiddelen -en drankenhandel
  2. Bediening van hoge stellingen
  3. Gebruik in de landbouw
  4. Hulp in de bouw
  5. Belangrijk voor de transportindustrie
  6. Palletwagens in de banden industrie
  7. Palletwagens in de bouwmarkt
  8. Palletwagens voor buiten
  9. Palletwagens voor de werkplaats en palletwagens voor het magazijn
  10. Palletwagens voor bestelauto’s

Gebruik in de detailhandel, voedingsmiddelen- en drankenindustrie

In supermarkten, bouwmarkten en de industrie worden pompwagens, laagheffende palletwagens en elektrische laagheffende palletwagens dagelijks gebruikt. Ze zijn geschikt voor transport van pallets en de hefhoogte is meestal tussen 115 en 122 mm. Palletwagens voor magazijnen zijn eenvoudig te bedienen, vereisen geen heftruckrijbewijs en verminderen de belasting voor werknemers. Er worden handbediende palletwagens en elektrische modellen gebruikt. Pompwagens hebben meestal een eigen gewicht van 50 tot 250 kg - standaardmodellen hebben meestal een hefvermogen van 1000 tot 2000 kg.

Gebruik van pallettrucks in hoogbouwmagazijnen

Elektrische palletwagen in hoogbouwmagazijn

Stapelaar in gebruik in het magazijn

Palletwagens zijn verkrijgbaar als handmatige stapelaars en elektrische stapelaars. Het bedienen van handbediende modellen vergt soms veel inspanning: de industriële trucks wegen soms meer dan 300 kg en worden getrokken of geduwd. Elektrisch aangedreven versies zijn een combinatie van vorkheftruck en palletwagen en kunnen zonder grote inspanning worden bediend. Stapelaars zijn ideaal voor het laden en lossen van hoge stellingen zoals palletstellingen. De palletwagen maakt het gemakkelijker om goederen op te tillen en op te slaan. Door de lading in het midden te plaatsen wordt voorkomen dat het apparaat kantelt.

Gebruik in de landbouw

Boeren moeten voortdurend zware ladingen verplaatsen. Palletwagens zijn hierbij waardevolle hulpmiddelen, bijvoorbeeld om hooi voor dieren en voederzakken te vervoeren. De palletwagen bespaart kostbare werktijd en is een praktisch alternatief voor kruiwagens. Binnenshuis en in krappe ruimtes vormen ze een aanvulling op de trekker. Modellen met grote luchtbanden worden aanbevolen voor oneffen grond. Met een wegende palletwagen kunnen boeren bijvoorbeeld zakken uien en aardappelen direct wegen. Dit bespaart tijd.

Palletwagens als hulp in de bouw

Palletwagens moeten extreme omstandigheden op bouwterreinen weerstaan. Ze transporteren bijvoorbeeld beton en natuursteen naar hun bestemming - vaak op oneffen grond. Speciale palletwagens voor balkpallets, walsen en all-terrain hefwagens worden gebruikt als palletwagen voor bouwplaatsen.

Belangrijk voor de transportindustrie

LKW wird beladen

Een vrachtwagen laden met een handmatige palletwagen

Palletwagens voor vrachtwagens kunnen laagheffende palletwagens of hoogheffende palletwagens zijn. Om veiligheidsredenen mogen beide varianten alleen op een vlakke ondergrond gebruikt worden. Stapelaars voor transport in vracht- of bestelwagens hebben meestal hefhoogtes tussen 1200 en 3000 mm en kunnen rond de 1500 kg dragen. Pompwagens en elektrische palletwagens optimaliseren de efficiënte verwerking van goederen en zijn een waardevolle aanvulling op vorkheftrucks.

Palletwagens in de bandenindustrie

Voor het vervoer van grondstoffen en afgewerkte banden is minstens één palletwagen nodig, of anders een vorkheftruck. Met de heftrucks voor de werkplaats en fabriek kunnen zware lasten gemakkelijk worden vervoerd. Elektrische palletwagens bieden voordelen ten opzichte van elektrische vorkheftrucks, vooral in krappe ruimtes, en kosten veel minder. Het gebruik ervan verhoogt de veiligheid, beschermt tegen rugpijn en versnelt werkprocessen.

Palletwagens in de bouwmarkt

In bouwmarkten worden goederen vaak op pallets of in gaaskooien vervoerd - potgrond, planten, barbecuehoutskool, opgerolde tapijten, verhuisdozen en nog veel meer. Palletwagens zijn daarom geschikt voor het vervoer van goederen in het magazijn, van het magazijn naar de verkoopruimte of gewoon in de bouwmarkt. Bijvoorbeeld kleine palletwagens zijn ideaal voor smalle gangpaden of krappe ruimtes. Für Waren mit Überlänge, wie Bretter oder Rohre, eignen sich lange palletwagens met een vorklengte tot 2400 mm. Stille palletwagens zijn een optie als er tijdens openingstijden goederen op de verkoopvloer vervoerd moeten worden en het geluidsniveau zo laag mogelijk moet zijn om klanten niet te storen. Het gebruik van elektrische palletwagens is zinvol om processen sneller en efficiënter uit te voeren.

Palletwagens voor buitengebruik

Palletwagens voor buiten moeten bestand zijn tegen weer en wind. Daarom moeten ze corrosiebestendig zijn - een geschikte laklaag kan hierbij helpen. Banden zijn in dit verband bijzonder belangrijk. Afhankelijk van de bodemgesteldheid kan een ander bandenmateriaal gebruikt worden. Pallettrucks voor de bouwplaats moeten bijvoorbeeld aan andere eisen voldoen dan een pallettruck in de buitenruimte van een tuincentrum.

Palletwagens voor de werkplaats en palletwagens voor het magazijn

Zowel in het magazijn als in de werkplaats wordt er gemanoeuvreerd in de krapste ruimtes - Compacte pompwagens maken dit mogelijk. Voor nog meer krappe ruimtes is er een Mini palletwagens met een vorklengte van 800 mm zijn bijzonder goed. Als er goederen met een grotere lengte vervoerd moeten worden, of gewoon twee pallets tegelijk, komen palletwagens met extra lange vorken in aanmerking. Palletwagens voor het magazijn kunnen zowel Quicklift palletwagen als een schaar palletwagen worden gebruikt - ook voor palletwagens in de werkplaats. Een Quick Lift palletwagen kan veel tijd besparen dankzij de snelle hef- en daalfunctie. Orderverzamelen wordt ook vereenvoudigd. Schaar hefwagens zijn daarentegen zowel geschikt voor orderverzamelen als voor gebruik in de klassieke werkplaats routine. Hier fungeren ze als transport- en werktafel en kunnen ze tot een hoogte van 800 mm verplaatst worden.

Palletwagen voor bestelwagens

Voor transport ontworpen palletwagens imponeren door hun lage gewicht, wendbaarheid en vorklengte. Er worden voornamelijk kleine palletwagens gebruikt, omdat hun wendbaarheid met een vorklengte van 800 mm ze ideaal maakt voor gebruik in kleine vrachtwagens. Klassieke palletwagens met een vorklengte van 1150 mm worden echter ook gebruikt om pallets, gaaskooien of andere ladingdragers te vervoeren. Inklapbare pallettruckmodellen zijn ideaal omdat ze gemakkelijk op te bergen zijn en ruimte besparen.