Doorgaan naar inhoud

Palletstellingen: voor- en nadelen

Palletrekken voordelen nadelen

Palletstellingen: voor- en nadelen

Uniform gestandaardiseerde stellingen vormen de basis van een magazijn voor de opslag van pallets. Of het nu gaat om Europallets, plastic pallets, gaasboxpallets, vlakke pallets of andere soorten pallets - staande frames, dwarsbalken en diepteliggers zijn de belangrijkste elementen die opslag mogelijk maken. De voor- en nadelen van palletstellingen vindt u hier in ons artikel.

Inhoudsopgave
 1. Voordelen
 2. Nadelen

Voordelen

Hier volgt een overzicht van de voordelen van palletstellingen

 • Elke pallet in een palletstelling is individueel toegankelijk. Pallets belemmeren de toegang tot andere pallets niet. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat opslagprocessen soepel verlopen.
 • Drukvrije opslag: er wordt geen druk uitgeoefend op de pallets of de goederen die erop gestapeld zijn door andere pallets. Dit betekent dat de betreffende pallets drukvrij zijn en ook afzonderlijk kunnen worden bereikt. Dit maakt efficiënt werken mogelijk.
 • Intensief gebruik van de hoogte: palletstellingen kunnen hoog worden gebouwd, waardoor hoge ruimtes optimaal kunnen worden benut qua ruimte en opslagtechniek.
 • Gemakkelijke montage: palletstellingen zijn zowel snel als gemakkelijk te monteren, onder andere dankzij de weinige onderdelen.
 • Nadrukkelijke uitbreiding: palletstellingen kunnen op elk moment worden uitgebreid. Als het aantal pallets dat in het magazijn moet worden opgeslagen toeneemt, kan er nog een stelling aan de bestaande worden toegevoegd. Zelfs als aangrenzende gebieden al lasten dragen, kunnen dwarsbalken worden aangepast en eenvoudige insteekmontagewerkzaamheden worden uitgevoerd.
 • Opbergmogelijkheden: pallets in palletstellingen kunnen zowel transversaal als longitudinaal worden opgeslagen. De opslag kan in dit opzicht flexibel worden geconfigureerd.
 • Kostenbesparing: in geval van schade aan de stellingen door invloeden van buitenaf, zoals vorkheftrucks of andere transportwagens, is meestal slechts een klein beetje reparatiewerk nodig.
 • Soepel werken: dankzij de duidelijke indeling van de schappen en de gemakkelijke toegang tot de respectieve pallets, is de palletstelling optimaal ontworpen voor orderverzamelen.
 • Aangepast: Palletstellingen kunnen worden aangepast aan individuele vereisten, wat betekent dat er een geschikte oplossing kan worden gevonden voor speciale opslagvereisten.

Nadelen

De nadelen van palletstellingen vindt u hier

 • Personeelintensief: hoe hoger de handlingprestaties - d.w.z. hoe meer activiteit met de pallets - hoe meer personeel er nodig is. Dit verhoogt de kosten.
 • Noodzakelijke voertuigen: voor het uitvoeren van orderverzamelwerkzaamheden of andere processen zoals opslaan, verplaatsen en ophalen zijn industriële transportvoertuigen nodig, zoals vorkheftrucks, palletwagens, orderverzameltrolleys of andere transportwagens.
 • Speciale veiligheidsmaatregelen: boven een bepaalde hoogte zijn er wettelijk speciale veiligheidsmaatregelen vereist. In het algemeen zijn er strenge wettelijke vereisten voor het hanteren van en werken met palletstellingen.

Overigens: de kwaliteitsgarantie van de palletstellingen wordt gerealiseerd door het materiaal, de constructie en de statica te testen.